Categories Archives: Folklore

01

Jan

maram trio: SONOS

0 Comments – By: Mariona Sagarra – Categories: ,

(Auto editat,  2014) . músics: Mariona Sagarra, veu                          Marina Albero, psalteri                           Marc Egea, viola de roda . MARAM TRIO porta set anys investigant i creant un nou so enllaçant les melodies més ancestrals amb les harmonies més contemporànies i amb la improvisació aportant-li un relleu creatiu. El projecte va veure la llum l’any 2006, “Sine Mare Nihil”, gràcies al suport de tres festivals prou importants com són el Mercat de Música Viva de Vic, el Festival de Música de Torroella de Montgrí i el Festival LEM de Barcelona, i per aquest motiu, Maram Trio sempre ha valorat positivament la co-producció dels diferents programes que ha realitzat. L’any 2012, el MNAC convida Maram Trio a posar música a l’exposició “Catalunya 1400”, on troben l’equilibri natural entre el llenguatge de la música medieval (Ars nova i Ars subtilior) i la improvisació i el contrapunt més actual interpretats amb instruments de l’època. El projecte del trio, tot i ser de petit format, ha estat de llarg recorregut i així ha esdevingut el fruit del profund coneixement artístic entre els seus components. Per això, després d’anys de música i recerca, és ara quan decideix enregistrar Sonos (2014), una selecció dels diferents repertoris que han estat oferint als seus concerts els darrers anys. El nou disc SONOS compta amb la pintura de la portadadel artista Perico Pastor i les fotografies de J.M. Morales.

01

Jan

Lent,Lent…Corrent!

0 Comments – By: Mariona Sagarra – Categories: ,

(Columna Música, 2009) . ‘Ser rigorós per a mi significa ser sincer, no estalviar-me res ni tan sols les coses que no voldria saber de mi mateix, i encara menys, veure’. Zoran Music . LENT, LENT… CORRENT! ELS TEMPERAMENTS DE LA VEU és la confluència de móns diversos, de dinàmiques internes, de combinacions possibles, improvisacions i sorpreses, de timbres i emocions. Aquest és el resultat d’un camí que fa temps vaig iniciar sobre l’estudi de les vibracions musicals i sonores en diversos sentiments. Des de les reaccions o impulsos més quotidians a les situacions i sensacions més extremes. Un treball que, entre altres coses, m’ha portat a conèixer les músiques i els cants d’altres cultures, a endinsar-me tant en experiències de caire místic, de rituals o de festa, com de la més pura creació i improvisació d’avantguarda. Així doncs, amb aquest disc he volgut trobar la manera d’expressar-los donant a cadascun d’ells una identitat pròpia tal com jo els entenc, els visc. De la forma més despullada i intensa possible. LENT, LENT… CORRENT! gira al voltant d’alguns temperaments i situacions vitals expressats en la veu, en la màgia de les paraules, el so i el poder de la música. M’agrada la sobrietat i l’alegria, la bellesa, la versatilitat i el risc… experimentar. El dubte, la por, la paciència, la complicitat, l’amor, el pas del temps, la mort, el desig, somiar… són estats de presència d’aquest pols constant i apassionant que conforma el nostre ser, que construeix la nostra vida. Aquests són alguns dels “meus” temperaments […]

01

Jan

Dies Diferents

0 Comments – By: Mariona Sagarra – Categories: ,

(Columna Música, 2003) . ‘J’entends la rumeur des distances traversées’. Marcel Proust . Dies diferents és un recull de records, viatges i coneixences de llocs i de persones. És una destil·lació musical creada al llarg del temps i nodrida amb l’estimació de cadascun del temes que s’hi presenten. Autors com J.Brel, Vanica Doble, Amalia Rodríguez, temes populars i composicions pròpies de la Cantant son present en aquest treball de Mariona Sagarra. La relació que s’estableix entre cada una de les peces dibuixa un mosàic ampli d’històries i d’emocions, alambins d’essències, un diàleg de les cultures, geografies, mapes humans i paisatges. Mons diversos, amb sonoritats tenyides de tradició però vestides de la nostra actualitat.

01

Jan

Frec a Frec

0 Comments – By: Mariona Sagarra – Categories: ,

(Discmedi Blau, 2000, www.discmedi.com) . El seu primer disc Compacte: Frec a Frec s’ha presentat amb èxit, tant de públic com de crítica al Convent de Sant Agustí dins de la programació del Festival Grec, al Mercat de Música Viva de Vic, a la Fira d’espectacles d’Arrel Tradicional de Manresa, al Círcol Maldà, Teatre Malic, Festival Castell de Peralada… entre moltes d’altres sales i teatres d’arreu de Catalunya. Les noves músiques, els sons tradicionals, la melodia popular i temes inspirats en poemes d’autors catalans són presents a Frec a Frec. En aquest repertori heterogeni i plural, compagina cançons de caire impressionista i d’altres més populars amb temes que s’apropen al so jazzístic i a la improvisació més vanguardista. Mariona Sagarra estableix una complicitat entre aquests estils, els recrea i els combina en una interpretació molt personal.

Audio

Solo veus project

By: Mariona Sagarra - Release Date : 2013-10-28

Recent Events

    No results found.