Deixa’m tornar-te a dir

By: Mariona Sagarra

22/12/2016

0 Comments

Categories: ,

Poemes de: Montserrat Abelló (Tarragona 1918-Barcelona 2014)

Editat per: Satélite K. Setembre 2016

Teaser del cd: DEIXA'M TORNAR-TE A DIR teaser

(descarrega't el dossier)

...

Acaba de sortir el nou disc DEIXA’M TORNAR-TE A DIR  de MARIONA SAGARRA dedicat exclusivament a la poesia de MONTSERRAT ABELLÓ, premi d’Honor de les Lletres Catalanes que va morir el mes de setembre del 2014.

La cantant i compositora Mariona Sagarra ja fa molts anys va començar a musicar la poesia de Montserrat Abelló. De fet va ser la primera artista en posar-li melodies i fer conèixer la seva obra en el seus concerts. Mariona Sagarra i Montserrat Abelló varen tenir una relació molt estreta, de grans complicitats, entranyable, fins al punt d’oferir, durant varis anys, molts recitals conjunts per a tot Catalunya.

“Des que ens vam conèixer vam tenir una afinitat i complicitat molt grans. Tinc la sensació que cada poema que he triat correspon a alguna part de les nostres converses: l’amor, la mort, l’humor, la reflexió silenciosa, la quotidianitat urbana, el feminisme...  La diferencia d’edat mai va ser un impediment ben al contrari, a mi m’enriquia. Aquest disc neix per la necessitat d’acabar una obra que fa anys vaig començar amb la Suite Abelló i que ara he ampliat amb totes les cançons que aquí us presento però sobretot compartir amb tothom que vulgui conèixer una mica més la meva música, la poesia de la Montserrat i convidar-vos a a gaudir-ne! ”  

Amb DEIXA’M TORNAR-TE A DIR la creadora musical i cantant Mariona Sagarra, coneguda per la seva recerca i experimentació vocal i compositiva, ens ofereix un ventall de cançons, algunes d’estils més convencionals (Blues, bolero, balada, foxtrot....) fins a polifonies vocals de gran riquesa sonora i tímbrica.

Amb aquest disc, Mariona Sagarra ha aconseguit, un cop més,  acostar-nos a la poesia des del seu món sonor ple de contrastos i pluralitats, molt acurat, ple de detalls, preciosista, seriós i divertit alhora però també sorprenent, profund, honest i reflexiu... destil.la optimisme.preciosista, ple de detalls, seriós, divertit, sorprenent, honest, reflexiu, optimista...preciosista, ple de detalls, seriós, divertit, sorprenent, honest, reflexiu, optimista...😊preciosista, ple de detalls, seriós, divertit, sorprenent, honest, reflexiu, optimista...

A més dels seus col·laboradors habituals: Raül Costafreda, guitarres i coproductor artístic i Marc Vila, percussions; ha comptat també amb músics com Xavi Lozano (flauta), Marina Albero (piano), Adele Madau (violí), Júlia Pérez (cello) i Maribel Ribero (contrabaix). Amb les mescles i masterització del sonòleg Ferran Conangla.

Darrerament Mariona Sagarra ha fet gires pels Estats Units, Alemanya, Suïssa, Polònia i aquesta tardor 2016 està convidada a cantar a Londres i oferirà diversos concerts de presentació del nou disc arreu de l’estat.

Aquest és el setè disc de Mariona Sagarra com cantant solista.

_____________________

..

21-02-17. Entrevista i actuació: Enderrock TV (El Punt Avui TV)

..

..

..

..