Conference-audition: Voice: World and colours

By: Mariona Sagarra

27/05/2013

0 Comments

Categories:

Sorry, this entry is only available in Català and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

A partir de principis octubre 2023 al Conservatori Municipal de Barcelona - BRUC OBERT

    Aquest curs va dirigit a les persones que volen conèixer més profundament el món de la veu, des d’una perspectiva històrica i estilística, a través de l’escolta d’exemples enregistrats i en directe. Exemples vinculats al repertori (clàssic, jazz, música ètnica i popular), estils interpretatius, a la veu i el seu mecanisme corporal, i a la relació de la música i la paraula.
EL MON DE LA VEU :ITINERARI HISTÒRIC I ESTILÍSTIC
Cicle de Conferències de MARIONA SAGARRA i TRIAS 

1)"El Món de la Veu i els seus Colors"

2)  "Cants Sagrats: la Veu de l’espiritualitat"

3) "Cançons d'amor: El Tema"

4) "La Gastronomia cantada"

5) "Qui canta els seus mals espanta: l'humor"

6) "Cants Sagrats en femení: la Verge i la Sibil.la"

7) "L’Origen de tot: l’època antiga i el Cant Gregorià"

8) "En Veu de dona: la història de l’oblit "

i moltes més.........

Introducció

La veu és aquell instrument que tots tenim i utilitzem habitualment però que sovint desconeixem. Es una de les eines de comunicació més grans que tenim les persones. Amb ella manifestem sentiments, emocions, idees i conceptes.

La proposta de conferència que aquí ofereixo és monotemàtica, on la VEU cantada és la protagonista. Així doncs, a les conferències EL MÓN DE LA VEU I ELS SEUS COLORS  parlaré, per una part, de la veu i el seu mecanisme corporal, de les tessitures, de la classificació vocal al llarg de la història i la seva evolució i n’escoltarem exemples. I per altra, les veus que no es classifiquen segons els paràmetres “acadèmics o de la música clàssica”, sinó que pertanyen a altres formes de cantar, d'altres països i continents, la veu natural: cantants populars, ètnies... Parlaré de els cants sagrats, rituals, l'humor i l'amor...  Temes vocals, cançons,  que ens han acompanyat o que coneixerem en aquestes xerrades-audicions.

.

  conferencia_veu_colors_etnies_2 conferencia_veu_colors_etnies_3........ veu copia

  • Share This Post

Audio

Solo veus project

By: Mariona Sagarra - Release Date : 2013-10-28