Maram Trio SONOS

By: Mariona Sagarra

28/05/2013

0 Comments

Categories:

músics:

Mariona Sagarra, veu

Marina Albero, salteri

Marc Egea, viola de roda

.

Punt de trobada d'instruments d’una bellesa inusual i de l'important bagatge artístic assolit pels seus components, MARAM TRIO combina sons medievals, barrocs, contemporanis, cançó d’autor, composicions pròpies, improvisació, electrònica. En la recerca d’una bellesa arriscada i la composició d’universos poètics, visions i imaginaris nous, aquests tres creadors posen al dia la tradició, explicant el present amb instruments ancestrals i fent-los dialogar amb la tecnologia moderna... tot plegat sota el nom de SONOS.

_______________

SONOS

No hi ha un model internacional, "estil", "gènere", que identifiqui la recerca i l'experimentació musical. Les etiquetes com ara "músiques del món" fan referència a les fusions estilístiques, no al risc personal que es troba en la composició d'universos poètics, visions i imaginaris nous de trinca. Però no és imprescindible pensar en música industrial o electrònica intel·ligent quan es parla d'experimentació a l'àrea mediterrània, tota ruptura, tota evolució, tota posta en crisi, ho és sobre la seva tradició. És així: la composició pròpia, quan més agosarada és, més enriqueix el patrimoni. Aquest no és un projecte arqueològic.

_______________

ELS INSTRUMENTS

Sense la mar no hi ha res. Entorn dels mars neixen cultures que creen instruments per expressar-se. Resulta que els més antics d'aquests instruments tenen sonoritats que avui dia poden resultar més incisives i transportadores d'emocions que els anomenats instruments tradicionals. Per exemple, el psalteri, la viola de roda i, naturalment, la veu. La relació d'aquests instruments amb l'electrònica i la seva capacitat de modificació del so, i amb l’improvitsació, obre la porta a nous universos sonors i, perquè no, a riscos que en la "vida real" serien molt perillosos però que per als sentits i l'esperit són d'allò més estimulants.

CLICA AQUÍ per a escoltar els temes

_______________

audio

Deixa’m tornar-te a dir

By: Mariona Sagarra - Release Date : 2016-09-15

Recent Events

    No results found.